Aquest any, la visita cultural amb l’arqueòleg “Caldes Romana i Medieval”, tindrà moltes novetats arqueològiques després de les campanyes 2021 i 2022 al jaciment de la Crta. de Llagostera – Aquae Calidae (Caldes de Malavella, la Selva – Girona).

Joan Llinàs, arqueòleg director de les darreres excavacions a les Termes Romanes i a l’Urbs d’Aquae Calidae, t’ho explicarà de primera mà!
Tots els dijous de juliol i agost, a les 19h, amb reserva prèvia. Grups reduïts i places limitades.
(Activitat també disponible per a grups privats a concertar data i inclosa dins la promoció 2022 “Tria quina Selva vols descobrir”)

Visita cultural guiada arqueòleg Caldes Malavella

Els dijous d’estiu, tornen les visites amb l’arqueòleg a Caldes de Malavella!

VISITA CULTURAL amb l’arqueòleg CALDES ROMANA I MEDIEVAL

DESCRIPCIÓ:

  • Sabies que Caldes de Malavella va ser una de les poques ciutats romanes que hi va haver a Catalunya? Els romans tenien un urbanisme molt desenvolupat, i les termes de Caldes són un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines.
  • Qui eren Lucius Aemilius i Porcia Festa? I la Mala Vella, algú l’ha vist? Quina relació té la Baronia de Caldes i Llagostera amb el Vescomtat de Cabrera?
  • Passejarem pel nucli antic per saber com era la ciutat romana ara fa dos mil anys i com es va transformar en una vila medieval emmurallada, tot descobrint la seva història medieval i les seves llegendes.
  • Us proposem una experiència molt especial i única, una visita Km0 amb l’historiador i arqueòleg de les darreres excavacions a les Termes Romanes de Caldes de Malavella i a l’Urbs d’Aquae Calidae. Qui millor pot explicar els secrets i curiositats d’una ciutat romana de més de 2.000 anys i un poble amb un castell i una església romànica al nucli antic?

PREU: 10€ adults, gratuït menors de 13 anys.
DISPONIBILITAT: Tots els dijous de juliol i agost a les 19h (estiu 2022), i grups privats tot l’any.
MUNICIPI: Caldes de Malavella (la Selva, Girona)
INFORMACIÓ GENERAL:
Cal inscripció prèvia, places limitades.
En aquesta visita programada, màxim 10 persones.
Inscripcions i reserves: Tel. 972.470.735 / info@atri.cat / https://experienciesculturals.cat/informacio-i-reserves
El punt de trobada s’indica un cop confirmada la reserva

Viu la història i gaudeix del patrimoni cultural amb les Visites, Rutes i Experiències Culturals que tenim en catàleg, programem o fem a mida!

Amb les visites i rutes culturals amb l’arqueòleg que realitzem des d’Atri Cultura i Patrimoni, proposem que t’endinsis a la Selva més sorprenent i desconeguda! Volem que t’emocionis amb la nostra història i gaudeixis del nostre país!

Qui diu que la història és avorrida i que ja està tot escrit? Quan no tenim documents escrits, l’arqueologia és imprescindible per investigar i conèixer el passat!

Amb aquestes activitats que proposem podràs descobrir el patrimoni cultural i històric de la mà de l’arqueòleg i veuràs el patrimoni amb ulls de científic. Saps que l’arqueologia també és una ciència? La paraula arqueologia procedeix del grec archaios (vell o antic), i de logos (ciència). Tot un món per descobrir! Ens hi acompanyes?