Visites culturals amb l’arqueòleg

Vols una visita diferent de veritat? Doncs no et pots perdre les nostres visites culturals amb l’arqueòleg! 

Qui diu que la història és avorrida i que ja està tot escrit? Quan no tenim documents escrits, l’arqueologia és imprescindible per investigar i conèixer el passat! Saps que l’arqueologia també és una ciència? La paraula arqueologia procedeix del grec archaios (vell o antic), i de logos (ciència).

Deixa’t sorprendre amb les curiositats de les excavacions arqueològiques i les troballes que s’han realitzat de la mà de l’arqueòleg que ho ha excavat. Són visites úniques i molt especials. Amb aquestes activitats que proposem podràs descobrir el patrimoni cultural i històric de la mà de l’arqueòleg i veuràs el patrimoni amb ulls de científic. Tot un món per descobrir! Ens hi acompanyes?

Visita a les termes romanes amb l’arqueòleg de les excavacions, a Caldes de Malavella. (Imatges cedides pel grup – professors jubilats de l’Institut Montilivi de Girona)

Alguns exemples d’aquestes visites disponibles amb l’arqueòleg són:

Visites culturals amb l’arqueòleg

Caldes Romana i Medieval (Caldes de Malavella, la Selva, Girona)

Visitarem les termes romanes de Caldes de Malavella, de la mà de Joan Llinàs, arqueòleg i historiador, descobrirem restes arqueològiques de l’antiga Aquae Calidae i passejarem pel nucli antic medieval per saber com era la ciutat ara fa dos mil anys tot descobrint la seva història i les seves llegendes.

Disponible per a grups privats o concertats. Consulteu disponibilitat i preu.

Caldes Termal i Modernista (Caldes de Malavella, la Selva, Girona)

Passejarem per Caldes de Malavella descobrint els seus orígens termals i coneixent l’arquitectura modernista vinculada al termalisme i a l’estiueig, i alguns dels seus personatges més significatius. Visitarem les Termes Romanes de Caldes de la mà de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg director de les darreres excavacions, i descobrirem restes arqueològiques de l’antiga Aquae Calidae.

Cal inscripció prèvia, places limitades.

Descobrim els ibers i el Turó Rodó (Lloret de Mar, la Selva, Girona)

Coneix de primera mà aquest jaciment ibèric amb l’arqueòleg Joan Llinàs, director de les excavacions realitzades íntegrament entre 2000-2003, i que també ha participat en les diverses tasques de recuperació, difusió i projecte de reconstrucció de la casa ibera. Una proposta única que et permet descobrir els secrets i les curiositats dels ibers de Lloret de Mar i el Turó Rodó, de la mà de l’arqueòleg.

Disponible per a grups privats o concertats. Consulteu disponibilitat i preu.

Rutes culturals amb l’arqueòleg

RUTA CULTURAL AMB L’ARQUEÒLEG: Romans a la Selva! De la Civitas a la Vil·la romana (Caldes de Malavella – Tossa de Mar, la Selva, Girona)

Ens endinsarem a la comarca de la Selva de fa 2.000 anys a través de la ciutat romana d’Aquae Calidae i les seves termes (Caldes de Malavella), i de la Vil·la Romana dels Ametllers (Tossa de Mar). Tot plegat de la mà de l’arqueòleg que ho ha excavat i que us n’explicarà tots els secrets, detalls i curiositats. Voleu saber què feien fa 2.000 anys els romans a la Selva? Doncs no us perdeu aquesta ruta!

Places limitades i per ordre d’inscripció.

RUTA DE CASTELLS AMB L’ARQUEÒLEG (Caldes de Malavella, Vidreres i Maçanet de la Selva, la Selva, Girona)

Joan Llinàs, arqueòleg director de les excavacions arqueològiques, ens descobrirà els secrets que han trobat a l’excavar aquests tres castells selvatans: castell de Malavella (Caldes de Malavella), castell de Sant Iscle (Vidreres) i castell de Torcafelló (Maçanet de la Selva).

Disponible per a grups privats o concertats. Consulteu disponibilitat i preu.

RUTA DE CASTELLS DEL VESCOMTAT DE CABRERA (Maçanet de la Selva i Vidreres)

Disponible per a grups privats o concertats. Consulteu disponibilitat i preu.

Experiència Cultural amb l’arqueòleg

EXPERIÈNCIA CULTURAL: Descobreix Caldes i Viu el Termalisme

Cal inscripció prèvia, places limitades. Desplaçaments en cotxe particular (propi).

Actualment no està disponible.

EXPERIÈNCIA CULTURAL: La descoberta d’un castell la través de l’arqueologia (Vidreres, la Selva – Girona)

Cal inscripció prèvia, places limitades. Desplaçaments en cotxe particular (propi).

Actualment no està disponible.