Experiència cultural

Descobreix Caldes i Viu el termalisme (Caldes de Malavella)

A través de les Experiències Culturals d’Atri Cultura us oferim gaudir d’un viatge al passat a través del patrimoni, la història i el paisatge de la Selva històrica. Són diverses propostes perquè pugueu viure o regalar una Experiència Cultural, per endinsar-vos a la Selva més sorprenent i desconeguda on podreu descobrir el seu patrimoni cultural i natural.

Una experiència única i molt especial, ideal per a grups privats i reduïts!

*Fent aquesta activitat / regal esteu recolzant a petites empreses familiars, com nosaltres, alhora que doneu a conèixer la història i la cultura del nostre país.

Descripció: Passejarem per Caldes de Malavella descobrint els seus orígens termals a través de les termes romanes  i coneixent l’arquitectura modernista vinculada al termalisme i a l’estiueig. Joan Llinàs, arqueòleg de les darreres excavacions a les termes i a l’Urbs d’Aquae Calidae, ens revelarà els secrets d’un dels edificis romans més ben conservats de les comarques gironines i les darreres excavacions a la ciutat romana.

Seguidament, al Balneari Vichy Catalan tindrem l’opció de viure el termalisme de diferents formes. Primerament, podrem podem viure l’experiència d’un circuit d’aigües termals -bicarbonatades i sòdiques- del Manantial Vichy Catalan a 37ºC. Finalment, podrem arrodonir la jornada, al restaurant Delicius del mateix balneari, on degustarem un menú de cuina termal.

Consulta les diferents opcions i tria la que més t’agradi!

Opció 1:
Visita cultural Caldes Termal i Modernista amb l’arqueòleg de les excavacions a les Termes Romanes i a l’urbs d’Aquae Calidae

Preus de l’activitat:

30€ (grup fins a 2 persones), 45€ (grup fins a 5 persones); 75€ (grup fins a 10 persones). Per a grups més grans, consultar. 

Opció 2:
Visita cultural Caldes Termal i Modernista amb l’arqueòleg de les excavacions a les Termes Romanes i a l’urbs d’Aquae Calidae 
+ circuit termal al Balneari Vichy Catalan

Preus de l’activitat:

39€ (preu per persona.  Compra mínima de 2 persones i màxim de 6 persones)

Observacions:
– cal portar roba de bany per accedir al circuit termal.

Opció 3 (menú dinar):
Visita cultural Caldes Termal i Modernista amb l’arqueòleg de les excavacions a les Termes Romanes i a l’urbs d’Aquae Calidae
+ circuit termal
+ menú al restaurant Delicius del Balneari Vichy Catalan

Preus de l’activitat:

70€ (preu per persona amb opció del menú de dinar.  Compra mínima de 2 persones i màxim de 6 persones). 

Observacions:
– Cal portar roba de bany per accedir al circuit termal.
– L’opció amb el menú de dinar inclou 1 beguda: aigua o copa de vi, cervesa o refresc.

Opció 4 (menú sopar):
Visita cultural Caldes Termal i Modernista amb l’arqueòleg de les excavacions a les Termes Romanes i a l’urbs d’Aquae Calidae
+ circuit termal
+ menú al restaurant Delicius del Balneari Vichy Catalan

Preus de l’activitat:

75€ (preu per persona amb opció del menú de sopar.  Compra mínima de 2 persones i màxim de 6 persones). 

Observacions:
– Cal portar roba de bany per accedir al circuit termal.
– L’opció amb el menú de sopar només inclou 1 aigua.

Informació

Observacions: per l’opció 2 i 3 cal portar roba de bany per accedir al circuit termal.

Municipi de l’Experiència Cultural: Caldes de Malavella (la Selva, Girona).

Inclou:

 • La realització de l’Experiència Cultural escollida amb un historiador i/o arqueòleg professional.
 • Segons l’opció escollida (1, 2 o 3): visita, circuit termal al Balneari Vichy Catalan i dinar o sopar al Restaurant Delicius del mateix balneari.
 • El val es podrà bescanviar fins el 31/12/2024 en una data concertada (grup privat) i segons dates d’obertura del Balneari Vichy Catalan.

Condicions de les activitats:

 – Experiència condicionada als horaris i dates d’obertura del Balneari Vichy Catalan. Les activitats ja són a la venda i es poden fer en format de val regal. Els vals són vàlids fins el 31 de desembre de 2024.
– És necessari fer la reserva amb certa antelació.
Experiències Culturals: les nostres exclusives Experiències Culturals, són propostes per viure i descobrir la comarca de la Selva d’una forma diferent i única, de primera mà amb els experts, historiadors i arqueòlegs locals, on combinem visites o rutes culturals amb activitats lúdiques o gastronòmiques locals.
– Per arribar al punt de trobada de l’inici de l’activitat, es pot fer en vehicle particular o en transport públic (tren o autobús), no inclòs en el preu de l’activitat.
– Segons l’opció escollida de l’experiència cultural, s’ha de tenir en compte:
· Cal portar roba de bany per accedir al circuit termal.
· L’opció amb el menú de dinar o sopar inclou 1 beguda: aigua o copa de vi, cervesa o refresc.
· La durada de l’activitat és de 1,5h aprox. (opció 1); 2,5h aprox. (opció 2); 2,5h aprox. + àpat (opció 3).

Com fer la compra de l’activitat?

A la secció de la botiga. Consulteu més detalls a l’apartat informació i reserves.

SOBRE NOSALTRES:

 • Som una empresa familiar -d’historiadors, arqueòlegs i documentalistes- dedicada als serveis tècnics, arqueològics, culturals i turístics des de l’any 2013.
 • Estem especialitzats i som amfitrions en activitats de turisme cultural a la comarca de la Selva i a la Selva històrica (part del Gironès i del Maresme) .
 • La nostra missió és apropar i descobrir llocs i històries poc conegudes i amb un gran valor cultural, històric i paisatgístic.

PER QUÈ AMB ATRI CULTURA?

 • Perquè la nostra autenticitat és no vendre fum. Tenim el que tenim i ens agrada explicar-ho i transmetre-ho tal com és, de forma divulgativa per a tots els públics i amb rigor científic.
 • Perquè les activitats és realitzen de la mà d’historiadors i arqueòlegs, que compten amb una llarga trajectòria com a professionals de la divulgació històrica, arqueològica i patrimonial.
 • Perquè fa anys que realitzem excavacions arqueològiques, estudis, publicacions i recerques històriques, i hi ha coses úniques que només nosaltres us podem explicar de primera mà.
 • Perquè creem i realitzem les nostres pròpies visites, rutes i experiències que tenim en catàleg, que programem o que fem a mida segons el que ens demaneu.
 • Perquè valorem la comarca on hem nascut i on vivim, la coneixem, i vetllem per transmetre’n els petits secrets patrimonials i els valors naturals i paisatgístics.
 • Perquè visitant la comarca històrica de la Selva també afavorim l’economia local i el producte local de proximitat.

 

Generem coneixement local

Descobrir el nostre entorn i la nostra història és la millor garantia de la seva conservació, pervivència i transmissió a les properes generacions.

Col·laborem amb petites empreses i productors del territori i fem divulgació sobre els valors patrimonials de la comarca.

L’arrelament al territori

Ser amfitrions a la nostra terra, on us portem a descobrir racons poc coneguts en espais naturals i d’interès històric. Despertar-vos la curiositat pel nostre passat històric col·lectiu i valorar perquè som un país amb molta història.

Sostenibilitat

En algunes visites culturals s’hi pot arribar en transport públic (principalment tren).
D’altres no, perquè són en espais naturals de les Guilleries o al massís de Cadiretes, però al ser activitats amb grups molt reduïts, també tenim en compte la conservació, preservació i difusió de la natura.