La Selva és una comarca carregada d’història, on el patrimoni sorgeix a cada racó, a cada indret de la seva variada geografia, allà on menys ens l’esperem. Des dels cims del Montseny i les Guilleries fins al mar, passant per la plana, les valls i la serralada litoral, la petja humana hi és present des de la prehistòria més reculada fins als nostres dies. Terra de pas, a la Selva hi han deixat record totes les civilitzacions i cultures que ens han fet com som, i per això la Selva ha preservat un ric patrimoni cultural perquè el puguem conèixer i gaudir: poblats ibèrics, ciutats, vil·les i termes romanes, esglésies romàniques, castells feudals, torres de guaita, pobles medievals i un notable conjunt d’arquitectura modernista i noucentista.

Des d’Atri Cultura i Patrimoni posem a l’abast de tothom aquest ric patrimoni cultural i el llegat d’aquesta llarga història. I ho fem oferint el que hem anat aplegant després de més de 25 anys d’experiència en el sector de la gestió, recerca i difusió del patrimoni cultural perquè som historiadors, arqueòlegs i documentalistes amb un gran coneixement de la història i del patrimoni gironí, i molt especialment de la comarca de la Selva.

Experiències culturals a la Selva: viu-la i descobreix-la

L’estiu del 2014 vam iniciar el primer cicle de visites i rutes culturals Descobreix la Selva i, des d’aleshores, anem programant de forma periòdica aquest cicle, amb noves propostes en cada edició. Posteriorment vam començar a crear les Experiències Culturals, singulars i de proximitat, perquè el visitant s’emocioni amb la nostra història i gaudeixi del patrimoni cultural selvatà d’una forma diferent, on es combinen visites o rutes culturals amb activitats lúdiques o gastronòmiques locals, amb un rerefons històric, cultural o temàtic que les vincula. La voluntat d’aquestes experiències culturals és unir el patrimoni material (històric, arquitectònic i arqueològic) i el patrimoni immaterial (cultura culinària, producte agroalimentari local, llegendes, tradicions, etc.). Coneixereu secrets de la nostra història i gaudireu de la Selva i del nostre país. Dels romans, els medievals i els segadors fins a una degustació i una taula parada!

capsalera_Atri_revisada

logos_turisme_1