Nova proposta d’Experiència Cultural: Descoberta del termalisme i el seu patrimoni a la Selva.

El mes de novembre és el mes de les Experiències Culturals del Club Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, al qual hi estem adherits des de l’any 2016. Aquest any ens fa molta il·lusió poder estrenar en aquest festival una activitat que fa temps que volíem realitzar, però que aquests darrers anys amb la pandèmia vàrem haver de posposar.

La comarca de la Selva sovint és una comarca de pas entre Girona i Barcelona, però si ens endinsem al seu interior veurem com des de l’antiguitat ha seduït des dels romans als primers estiuejants del segle XIX i fins als turistes actuals i als més locals amb un tret molt distintiu i singular: els balnearis, el termalisme, el patrimoni i l’aigua.

 

 

La nostra proposta és singular i única perquè en un dia descobrirem els tres municipis selvatans amb una història i un patrimoni vinculat als balnearis i al termalisme: Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Sant Hilari Sacalm.

Durant tota la jornada es comptarà amb un guiatge especialitzat, de la mà de Joan Llinàs, arqueòleg de les darreres excavacions a les termes romanes de Caldes de Malavella i a l’urbs d’Aquae Calidae, i també historiador especialitzat en la comarca de la Selva, coordinador i coautor de l’inventari del patrimoni i de les publicacions Història de la Selva i Diccionari biogràfic de personatges selvatans.

Aquesta activitat d’una jornada combinarà la part patrimonial, arqueològica i històrica vinculada al termalisme i als balnearis, juntament amb experiències lúdiques i gastronòmiques vinculades al termalisme i a l’estiueig.

Una experiència cultural que us sorprendrà!

L’experiència cultural inclou:

– Guiatge de l’arqueòleg i historiador Joan Llinàs
– Esmorzar al Balneari Vichy Catalan i visita al circuit termal (Caldes de Malavella)
– Visita a les Termes Romanes amb l’arqueòleg (Caldes de Malavella)
– Visita al Balneari Termes Orion (Santa Coloma de Farners)
– Dinar al Restaurant Vent d’Aram (Santa Coloma de Farners). Inclou una beguda i cafè.
– Descoberta de Sant Hilari Sacalm i visita a Can Rovira amb degustació de Jaumets (Sant Hilari Sacalm)
– Bany a la piscina termal exterior del Balneari Prats. Aigua termal a 34º (Caldes de Malavella)
– Desplaçaments entre els diferents municipis selvatans amb mini bus privat.

 

És una activitat d’una jornada, on viurem i descobrirem el termalisme i el seu patrimoni a la comarca de la Selva, així com la gastronomia. En aquest cas, el punt de trobada serà a Caldes de Malavella i durant el dia ens desplaçarem amb mini bus a Santa Coloma de Farners i Sant Hilari Sacalm, i al final retornarem a Caldes de Malavella. Per arribar al punt de sortida a Caldes de Malavella, tingueu present que no cal vehicle privat, també podeu arribar amb tren. O si ho preferiu, també us podeu allotjar en els balnearis selvatans per viure encara de més a prop el termalisme.

Informació general de l’activitat:

Dia: Diumenge 6 de novembre de 2022
Punt de trobada: 9h del matí al Balneari Vichy Catalan de Caldes de Malavella (la Selva, Girona).
Municipis de l’activitat: Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners i Sant Hilari Sacalm
Preu: 140€ per persona. IVA inclòs.
Places de l’activitat: 12 persones.
Observacions:
– Activitat recomanada per a públic adult sense nens.
– Cal portar roba de bany per accedir a la piscina termal.

Les reserves es fan directament a través d’aquest enllaç del Som Cultura. Recordeu que les places són limitades i per ordre d’inscripció: https://somcultura.costabrava.org/activitats/descoberta-del-termalisme-i-el-seu-patrimoni-a-la-selva/

Per qualsevol dubte, podeu contactar amb nosaltres al telèfon 972.470.735 / 603.643.525 o bé per correu electrònic info[@]atri.cat

Esperem que aquesta proposta que s’inclou dins les temàtiques “Espais que són un tresor” i “Tastets de Cultura” del #SomCultura 2022 -organitzat i coordinat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona- sigui del vostre interès.

Les nostres activitats sempre són presencials i de proximitat, amb grups reduïts, perquè considerem que s’ha de trepitjar la terra i viure les coses in situ. I sobretot part de l’experiència també sou vosaltres, amb la vostra interacció i participació.

Descobrir el nostre país, gaudir del patrimoni, inspirar-se observant, fotografiar detalls arquitectònics o naturals, trepitjar el territori,  respirar la natura i degustar la gastronomia local. Aquestes són algunes de les propostes que us convidem a fer amb les nostres Experiències Culturals: Visites amb l’arqueòleg, Visites o Rutes Culturals i Rutes de Descoberta

*Fent aquesta activitat esteu recolzant a petites empreses familiars, com nosaltres, alhora que coneixeu la història i la cultura del nostre país.

Atri Cultura i Patrimoni SLU som una empresa familiar adherida a: