Aquest any 2020 és i serà diferent per a tothom, però això no vol dir que no puguem gaudir-ne! Et presentem propostes per sortir de casa, segur que n’hi haurà alguna que desconeixes!

Nosaltres estem acabant de preparar la programació de visites i rutes culturals per aquest estiu, amb moltes novetats. Les hem fet pensant en vosaltres, perquè pugueu descobrir racons de casa nostra que a vegades tenim molt a prop però no hi hem anat mai.

A partir de la fase 1 del desconfinament, i segons les recomanacions per a llocs patrimonials i museus del Pla per la transició cap a la nova normalitat que ha realitzat el grup de treball d’ICOMOS sobre Patrimoni i Covid19: “Es podran realitzar activitats de turisme actiu i de natura com rutes patrimonials que incloguin visites exteriors, mitjançant empreses registrades, per cita prèvia i per a grups d’un màxim de fins a 10 persones“.

Per tant, sempre seguint totes les mesures preventives del Covid-19,  ja tornem a estar operatius! Nosaltres som especialistes en visites i rutes culturals a la comarca de la Selva i el seu entorn (Costa Brava, La Selva, Girona, Gironès, Guilleries, Baix Montseny i Alt Maresme). Els itineraris que fem són de creació pròpia, i a part dels que tenim en catàleg, també fem visites a mida adaptades als interessos de cada grup (famílies, grups d’amics, associacions, etc.).

Recull d'imatges de visites i rutes culturals. Des d''Atri Cultura i Patrimoni fem itineraris i guiatges patrimonials des de l'any 2014.

Recull d’imatges de visites i rutes culturals. Des d”Atri Cultura i Patrimoni fem itineraris i guiatges patrimonials des de l’any 2014.

La Selva és una comarca molt heterogènia, amb un entorn natural on hi trobem de tot i amb molta història, natura i patrimoni cultural: hi ha mar (Tossa de Mar, Lloret de Mar i Blanes), hi ha plana i interior, amb balnearis, aigües termals i l’Estany de Sils (Caldes de Malavella, Santa Coloma de Farners, etc.) i zona muntanyosa (Montseny , Guilleries, Ter- Brugent, Osor).  Pel sud limitem amb l’Alt Maresme, molt estretament vinculat a la Selva històrica pels lligams amb el Vescomtat de Cabrera, i pel nord amb el Gironès, on també fem rutes culturals com el romànic a la Vall de Llémena o pobles amb encant com Madremanya i Sant Martí Vell, que ja miren més cap al Baix Empordà. Tot un seguit de llocs per conèixer, descobrir i visitar, que us proposem perquè aquest estiu 2020 gaudiu del turisme cultural, familiar i de proximitat.

Amb les nostres visites i rutes culturals, realitzades amb historiadors i arqueòlegs que coneixen de primera mà els jaciments, castells o pobles que es visiten, expliquem de forma divulgativa i curiosa, un territori poc conegut. Des de les termes romanes de Caldes de Malavella o el castell de Sant Iscle de Vidreres explicats pel mateix arqueòleg que els ha excavat, fins els secrets arqueològics de Tossa de Mar, rutes de castells i ermites romàniques enmig de la natura, o descobrir bandolers i trabucaires a les Guilleries. Un territori únic, que la millor manera de descobrir-lo és que t’hi acompanyin i te l’expliquin.

Són unes activitats, itineraris, visites, rutes i experiències culturals que es poden fer a mida i adaptar a cada petit grup o família, i on els més menuts també en poden gaudir.

Si aprofiteu aquests dies per planificar visites i rutes culturals per a l’estiu o la tardor, a la comarca de la Selva o rodalies, recordeu que a l’estiu esperem fer les visites programades del 7è Cicle “Descobreix la Selva”. També fem visites i propostes a mida, adequades a grups petits o mitjans (en general, a partir de 4-6 persones, però també fem visites per 2 pax.).

Per a més informació,
⇒ truqueu-nos al tel. 972.470.735 / 620.969.762
⇒ envieu-nos un correu a info@atri.cat

També podeu visitar les nostres webs:
Web Serveis Tècnics i Culturals: https://www.atri.cat
Web Turisme Cultural: https://experienciesculturals.cat

Esperem retrobar-nos molt aviat i poder gaudir conjuntament d’aquest estiu!
Cuideu-vos, cuidem-nos!

Emma Llach i Joan Llinàs
Atri Cultura i Patrimoni