Ja som novembre! El mes del Som Cultura, el Festival de les Experiències Culturals del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

El festival d’experiències culturals Som Cultura, que organitza el Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona celebra enguany  la seva cinquena edició, amb un programa d’una setantena de propostes. #CulturaSegura és una de les etiquetes que acompanyaran permanentment les activitats del festival.

somcultura_2020_ca

En aquesta edició, des d’Atri Cultura i Patrimoni com a associats al club Cultura i Identitat hi participarem amb dues Rutes de Descoberta, perquè us endinseu a la Selva més sorprenent i desconeguda on podreu gaudir del patrimoni cultural i natural.

Les nostres activitats sempre són presencials i de proximitat amb grups reduïts, perquè considerem que s’ha de trepitjar la terra i viure les coses in situ. I sobretot, part de l’experiència també sou vosaltres amb la vostra interacció i participació. De moment no ens podem veure els somriures, però si que ens agrada poder-vos veure i conversar quan fem les visites i rutes culturals, o les rutes de descoberta.

Descobrir el nostre país, gaudir del patrimoni, inspirar-se observant, trepitjar el territori i respirar la natura. Aquestes són algunes de les propostes que us convidem a fer amb les nostres Visites, Rutes Culturals i Rutes de Descoberta que no es poden fer des d’una pantalla.

Si les condicions de la pandèmia del COVID19 ho permeten, dins el Festival de les Experiències Culturals Som Cultura hem programat:

Diumenge 29 de novembre de 2020
(inicialment programat pel 8 de novembre, però reprogramat pel tancament perimetral municipal de cap de setmana)
*RUTA DE DESCOBERTA: La Vall de Fornils
Municipi: Susqueda (la Selva, Girona)

castell_Fornils_AtriCultura_r

Castell de Fornils amb la cinglera del Far a darrera (Susqueda, la Selva. Girona)

DESCRIPCIÓ: Descobrirem el veïnat de Fornils, a Susqueda, situat en un entorn natural privilegiat als peus dels impressionants cingles del Far, on limiten les comarques de la Selva, la Garrotxa i Osona. Una terra aturada en el temps, quan el destí dels seus habitants estava sota el poder feudal dels senyors del castell.
Visitarem les restes del castell de Fornils, al centre de la vall, arribarem fins a les amagades restes del molí del Roure, a tocar de la riera, i coneixerem la història centenària, les curiositats i les llegendes dels antics masos que hi ha escampats per aquest indret tan sorprenent com desconegut.

DISPONIBILITAT: Diumenge 8 de novembre de 2020 i grups privats. Posposat pel 29 de novembre (si no hi ha tancament perimetral municipal).
Municipis de la ruta de descoberta: Susqueda (La Selva, Girona)
Podeu consultar els detalls en el següent enllaç:
https://somcultura.costabrava.org/events/activitat-presencial-ruta-de-descoberta-fornils

Diumenge 22 de novembre de 2020
*RUTA DE DESCOBERTA: La Crosa i Sant Llop.
Municipis de la ruta: Sant Dalmai (Vilobí d’Onyar, la Selva) i Estanyol (Bescanó, Gironès)

RD_LaCrosa_Atricultura_r

Balcó sobre la Selva, des del volcà de la Crosa. [Sant Dalmai (Vilobí d’Onyar, la Selva) – Estanyol (Bescanó, Gironès)].

DESCRIPCIÓ: Farem una passejada per un paratge natural tan singular com la Crosa, el cràter volcànic més gran de la península Ibèrica, i descobrirem l’abundant i variat patrimoni cultural que els habitants d’aquest entorn privilegiat ens han deixat al llarg dels segles.
Coneixerem la misteriosa ermita romànica i la torre de telègraf òptic de Sant Llop, una església dedicada a un patró tan poc habitual com Sant Dalmai, els masos històrics que es drecen a la falda del volcà, i fins i tot algun jaciment arqueològic que ens parla del passat més reculat d’aquest indret sorprenent.

DISPONIBILITAT: Diumenge 22 de novembre de 2020 i grups (amb data concertada).
Municipis de la ruta de descoberta: Sant Dalmai – Vilobí d’Onyar (La Selva) i Estanyol – Bescanó (Gironès)
Podeu consultar els detalls en el següent enllaç:
https://somcultura.costabrava.org/events/activitat-presencial-ruta-de-descoberta-la-crosa-i-el-st-llop

2020_logo_ExperienciesCulturals