Arriba el novembre i la 6a edició del Som Cultura, el Festival de les Experiències Culturals Costa Brava i Pirineu de Girona!

Enguany hem preparat una activitat molt especial, ja que podreu conèixer in situ i de primera mà dos llocs on hi vivien els romans ara fa 2.000 anys. A més, comptarem amb novetats inèdites, ja que els dos jaciments estan en fase d’excavació arqueològica i serà el mateix director de les excavacions que us ho explicarà.

ruta cultural arqueòleg romans la Selva Caldes Tossa Girona Costa Brava

La nostra proposta per aquest Som Cultura 2021, organitzat pel Club Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i entitat on estem adherits, és la ruta cultural amb l’arqueòleg: Romans a la Selva! de la Civitas a la Vil·la Romana (Caldes de Malavella i Tossa de Mar, la Selva)

Data: Diumenge 7 de novembre de 2021 a les 10h.

Descripció de l’experiència cultural:
Ens endinsarem a la comarca de la Selva de fa 2.000 anys a través de la ciutat romana d’Aquae Calidae i les seves termes (Caldes de Malavella), i de la Vil·la Romana dels Ametllers (Tossa de Mar). Tot plegat de la mà de l’arqueòleg que ho ha excavat i que us n’explicarà tots els secrets, detalls i curiositats. Voleu saber què feien fa 2.000 anys els romans a la Selva? Doncs no us perdeu aquesta ruta!

 • Descobrirem els orígens termals de Caldes de Malavella, on els romans prenien les aigües termals i per què hi van establir una de les vint ciutats romanes de Catalunya.
 • Coneixerem els orígens de Turissa (Tossa de Mar) a través de la Vil·la Romana dels Ametllers, un jaciment romà molt interessant i sovint molt desconegut, on els romans feien el vi.

20211107_som_cultura_atricultura

Condicions de les activitats:
– Les Rutes culturals d’Atri Cultura i Patrimoni SLU: la majoria són en espais naturals i/o urbans, i s’ha de realitzar trasllat entre diversos punts, fet que requereix desplaçaments en cotxe particular (propi). Els desplaçaments no estan inclosos en el preu de l’activitat.
– Es seguiran les normatives i mesures de seguretat vigents de la Covid19. Cal portar mascareta.

Preu: 15€ adults, 10€ de 12 a 17 anys, gratuït menors de 12 anys.
Places limitades i per ordre d’inscripció.
El punt de trobada s’indica per correu electrònic un cop confirmada la reserva.
Durada: La durada de l’activitat és de 3h aprox.
Municipis de la ruta cultural: Caldes de Malavella i Tossa de Mar (la Selva – Girona)
Organitza: Atri Cultura i Patrimoni SLU
Amb el suport de: L’Ajuntament de Caldes de Malavella i l’Ajuntament de Tossa de Mar

Com fer la inscripció? La inscripció es fa en línia a través d’aquest enllaç: https://somcultura.costabrava.org/activitats/ruta-cultural-amb-larqueoleg-romans-a-la-selva-de-la-civitas-a-la-villa-romana/

Viu la història i gaudeix del patrimoni cultural amb les Visites, Rutes i Experiències Culturals que tenim en catàleg, programem o fem a mida!

Amb les visites i rutes culturals amb l’arqueòleg que realitzem des d’Atri Cultura i Patrimoni, proposem que t’endinsis a la Selva més sorprenent i desconeguda! Volem que t’emocionis amb la nostra història i gaudeixis del nostre país!

SOBRE NOSALTRES:

 • Som una empresa familiar -d’historiadors, arqueòlegs i documentalistes- dedicada als serveis tècnics, arqueològics, culturals i turístics des de l’any 2013.
 • Estem especialitzats i som amfitrions en activitats de turisme cultural a la comarca de la Selva i a la Selva històrica (part del Gironès i del Maresme) .
 • La nostra missió és apropar i descobrir llocs i històries poc conegudes i amb un gran valor cultural, històric i paisatgístic.

PER QUÈ AMB ATRI CULTURA?

 • Perquè la nostra autenticitat és no vendre fum. Tenim el que tenim i ens agrada explicar-ho i transmetre-ho tal com és, de forma divulgativa per a tots els públics i amb rigor científic.
 • Perquè les activitats és realitzen de la mà d’historiadors i arqueòlegs, que compten amb una llarga trajectòria com a professionals de la divulgació històrica, arqueològica i patrimonial.
 • Perquè fa anys que realitzem excavacions arqueològiques, estudis, publicacions i recerques històriques, i hi ha coses úniques que només nosaltres us podem explicar de primera mà.
 • Perquè creem i realitzem les nostres pròpies visites, rutes i experiències que tenim en catàleg, que programem o que fem a mida segons el que ens demaneu.
 • Perquè valorem la comarca on hem nascut i on vivim, la coneixem, i vetllem per transmetre’n els petits secrets patrimonials i els valors naturals i paisatgístics.
 • Perquè visitant la comarca històrica de la Selva també afavorim l’economia local i el producte local de proximitat.

Generem coneixement local
Descobrir el nostre entorn i la nostra història és la millor garantia de la seva conservació, pervivència i transmissió a les properes generacions.
Col·laborem amb petites empreses i productors del territori i fem divulgació sobre els valors patrimonials de la comarca.

L’arrelament al territori
Ser amfitrions a la nostra terra, on us portem a descobrir racons poc coneguts en espais naturals i d’interès històric. Despertar-vos la curiositat pel nostre passat històric col·lectiu i valorar perquè som un país amb molta història.

Sostenibilitat
En algunes visites culturals s’hi pot arribar en transport públic (principalment tren).
D’altres no, perquè són en espais naturals de les Guilleries o al massís de Cadiretes, però al ser activitats amb grups molt reduïts, també tenim en compte la conservació, preservació i difusió de la natura.

Experiencies Culturals Atri Cultura turisme cultural girona caldes tossa

atri cultura experiencies culturals descobreix la selva turisme cultural